Žygis į Čepkelius su Tadu Šidiškiu

Šį kartą su “SEMME” kūrybine grupe keliavome į Čepkelius. Žygio vadovas – kartografas, ilgametis VUŽK pirmininkas Tadas Šidiškis. Jis ir yra vienas iš pagrindinių filmo “SEMME” herojų.

Po visos dienos žygio, nakvynė etnografiniame Musteikos kaime. Kitą dieną aplankėme Musteikos drevinės bitininkystės muziejų. Čia bitininkas Romas Norkūnas papasakojo apie drevinės bitininkystės subtilybes, aprodė savo kūrinius- avilius, bei pademonstravo kaip sliuogiama stačiu medžio kamienu iki drevės.

Visos nuotraukos iš žygio – čia.

 

Apie Tadą:

tadas-sidiskis

Tadas Šidiškis

Tadas Algimantas Šidiškis – vienas iš Lietuvos žygeivių sąjūdžio įkūrėjų, ilgametis Vilniaus universiteto žygeivių klubo (skaičiuojančio jau penktą dešimtmetį) pirmininkas ir narys, nuolat uoliai keliauja kiekvieną savaitgalį su studentų grupėmis po Lietuvą, aktyviai dalyvauja „Ąžuolo“ ir „Romuvos“ bendrijose, dainuoja apeiginio folkloro ansamblyje „Kūlgrinda“.

Apie filmą:

Dokumentinis filmas “Semme” bus pirmasis filmas, apimantis žygių, tikėjimo ir tautodailės temas, kurios pasakojamos ir atskleidžiamos per žmones, paskyrusius tradicijų puoselėjimui visą savo gyvenimą. Bus rodoma jų veikla šiuo metu: vykdomi renginiai, žygiai, ir tautodailės darbų kūrimo procesas. Apie jų veiklą, apie etnokultūros tradicijų procesus ir judėjimus filme kalbės istorikai, etnografai, antropologai, tautodailininkai, etnografinių instrumentų dirbėjai, folklorinių ansamblių vadovai, muzikantai, tradicijų išsaugojimo judėjimų atstovai.

Tai nekomercinis projektas, prie jo prisidedame fiksuodami filmavimo procesą.
Jūs taip pat galite paremti šį projektą.

 

Leave a Reply